2016 har fått en bra start

13.01.2016 19:58

Bloggen har haft väldigt lite aktivitet under hösten pga mycket annat program, men trots att bloggen tar paus ibland så fortsätter nog träningen.

Träningssäsongen kom ju igång lite taskigt med en liten bristning i främre vadmuskeln, men efter att jag fått benet i skick har träningen rullat på desto bättre. Under jullovet har löpningen rullat på väldigt bra och som löpare kan man inte gnälla över vädret med torra vägar och isfritt så gott som varje dag. Temperaturen har också varit löpvänlig fram tills köldknäppen som kom i början av januari, men i det skedet packade jag redan kappsäcken för träningsläger på varmare breddgrader.
Jag anlände till Portugal senaste fredag och kommer spendera nästan 3 veckor till framöver i bekanta Monte Gordo. Här är ännu många andra finska uthållighetslöpare och från förbundet är såväl tränare som massör på plats. I slutet av lägret är det planerat några pass på bana inför hallsäsongen som i dagsläget ser ut att dra igång med 3000m på Botnia Games 6.2.
 
Tanken är att uppdatera lite noggrannare om läget när lägret gått lite längre, så vi återkommer. Och uppstår det några frågor så fråga!