Alkukaudesta uuteen nousuun

02.07.2014 13:25

Kesäkuu ei mennyt ihan sunnitelmien mukaan, mutta kehitystä on ollut oikeaan suuntaan koko ajan ja nyt juoksu alkaa pikku hiljaa tuntua toivotulla tavalla. Toukokuun jälkeen suunnittelin pari viikon kisatauko kun jalat eivät palautuneet ratatreenien ja kisojen välissä, mutta kun oltiin saatu sitä kuntoon niin sairastuin ja makasin kotona kuumeessa 5 päivää kun olisin pitänyt valmistautua kisoihin, eli jouduin jättämään Lahden eliittikisat väliin tällä kertaa ja sitä kautta pidentää kisatauon vielä juhannukseen asti kun vihdoinkin pääsin viivalle taas.

 

Keuruun juhannuskisoista ei tullut mitään huipputulosta sairastelun ja hiljaisen alkuvauhdin jälkeen, mutta sain kuitenkin varmistus itselle että jalat toimivat ja loppukirikin löytyi. Paavo Nurmi gamesissä oli kauden ensimmäinen kunnon estekisa, vastustajat olivat kivikovat ja vetoapua sub9 vauhdilla oli tarjolla, mutta omalta osalta juoksu päättyi totaaliseen floppiin. Viime syksyn esteonnettomuus häiritsee edelleenkin jokaisen esteylityksen, en uskalla juosta esteet, vaan hyppään esteet... Kelikään ei ollut mahdollisimman hyvä kun etureidet jäätyivät kokonaan ilkeästä tuulesta ja kylmästä vedestä vesihaudalta heti ensimmäisen vesiesteen jälkeen. Noh, ei valittaminen ja tekosyiden etsiminen auta, lisää esteharjoituksia ja lisää estekisoja niin toivottavasti voisin vielä kalevan kisoissa ylpeästi esittää itseni estejuoksijana.

 

Jämsän kestävyyskarnevaalit tarjosi tänäkin vuonna hyvät kisat mukavassa kelissä, itse olin päättänyt juosta kauden ensimmäinen 1500m kisaa. Valitettavasti olin laitettu b-erään, mutta kun jänis oli järjestetty sinnekin niin päätin olla valittamatta. Juoksin jäniksen kanssa reilu 1000m ja lisäsin vauhtia vielä lopussa ja onnistuin parantamaan ulkorataennätykseni viime vuodesta 4,5 sekunnilla ja erävoitto yli 7 sekunnilla. Vain 5 juoksijat a-erästä onnistui alittaa tulokseni kisassa.

 

Tämä viikon maanantaina juoksin kauden enismmäinen 800m juoksu pietarsaaressa, mutta mahdollisuuden hyvään loppuaikaan pilattiin heti alussa kun aloitettiin hölkätä. 150m jälkeen päätin kuitenkin lähteä vetämään että pääsisimme maaliin joskus... Ensimmäiset 200m oli yli 33s, eli siinä mielessä oli ihan ok juoksu kun loppuaikani 1.59,20 ei tuntunut edes pahalta eikä tullut paljon maitohappoja, varmistin vain paikkani seuran viestijoukkueessa kisan voitolla. Viikonlopun SM viesteissä Lahdessa en hölmöile, siellä juostaan kunnolla sekä 800m että 1500m. Katsokaa vain telkkarista jos ette ole paikalla.