Bra start på det nya året

04.02.2017 09:10

Hösten gick rätt så smidigt, kroppen blev starkare steg för steg och samma utveckling har till min glädje fortsatt in på det nya året och inga större motgångar har ännu kommit emot. I dagsläget tränar jag så gott som normalt igen, men magmuskulaturen är ännu aningen försvagad och tål inte större mängder tävlingsfart eller hopp, så hinderträningen får vänta ett tag ännu och likaså bantävlingar. Med andra ord blir det inga starter för mig under hallsäsongen, men möjligen någon start på landsvägslopp senare under våren.

 

Veckan innan julen åkte jag iväg på ett 4 veckors läger till Portimão i Portugal, vilket var ny lägerort för mig och det gav nog lite extra energi till lägret med något nytt jämfört med aningen urtjatade Monte Gordo där vi hållit till många år på läger. Lägret började lite trist när jag blev rejält förkyld redan andra dagen, men vad annat kunde jag vänta mig när man äntligen kunde slappna av efter några veckors stress i Finland för att hinna få alla skolarbeten och dylikt klart innan lägret.

Portimão erbjöd rejält med backar, vilket gav en extra dimension av löpspecifik styrka. Vädret var för årstiden också ypperligt! Innan vi anlände hade det regnat och stormat under två veckors tid, men under lägrets 4 veckor regnade det endast en gång, och det dessutom nattetid. Efter vi åkte hem kom det snö i området första gången på 63 år. Vi hade varje dag 15-20 grader under eftermiddagen, så snacka om vältajmat läger.

 

Om några veckor bär det troligen av igen till Portugal för att undvika halkan och kölden som eventuellt kommer härja i Finland. Dessutom är det rätt stor skillnad på att träna med vardagsstressen vid sidan om, med många fasta tider att passa, jämfört med lägerlivet när maten, sömnen och skolarbetet kretsar kring dagens två pass.

Under lägrets andra hälft hann vi med ett gatulopp i Faro som omväxling till vardagen

Häftiga stigar längs klipporna vid havet.