Ennätyskesä

21.06.2015 10:54

Alkukesän tilastot näyttävät aika hyviltä – vaikka ei ole kertaakaan ollut lähellä nappijuoksu radalla on kauden neljästä starteista irronnut kolme uutta ennätystä. Tuorein on kuluneelta viikonlopun juhannuskisoista Keuruulla missä juoksin ensimmäinen kunnon 800m juoksuni pariin vuoteen. Vaihtoehtona olisi ollut juosta kauden neljännen kisaa 3000m matkalla, mutta sovittiin valmentajan kanssa että minulla on enemmän hyötyä alimatkalta kun muuten olisi jäänyt alkukesä ilman alimatkoja. 1500m juoksu olisi sopinut minulle kaikkien parasta, mutta valitettavasti ei ollut tällä kertaa tarjoilla juhannuksena.

 

Kauden ensimmäisessä eliittikisoissa paransin 3000m ennätykseni parilla sekunnilla lukemiin 8.28,55 ja olin sillä tuloksella neljännellä sijalla pari sekuntia parhaan suomalaisen jälkeen maalissa Lahden viileässä vesisateessa.

 

800m juoksuni jouduin heikon ennätyksen takia suorittaa b-erästä, ja toivoin vetoapua ensimmäisen kierroksen ainakin, mutta jo 250m jälkeen huomasin että pitää lisätä vauhtia ja lähdin yksin taistelemaan maitohappoa ja kelloa vastaan, ja pitää sanoa että vauhti pysyi yllättävän tasaisena vaikka happoa iski ilkeämmin kuin pidemmillä matkoilla. Aikani, 1.54,79 – erävoitto 2 sekunnilla, ennätysparannus 3:lla ja vain 0,06s kolmannesta sijasta kisassa. Olisi ollut kivaa juosta a-erässä missä olisi löytynyt vetoapua ja kirittäjät maaliviivaan asti, mutta nyt tiedän (ja monetkin muu tietää) että potentiaalia löytyy, ja toivottavasti saisin vielä paremmin juoksun tehty SM viesteissä pari viikon päästä Seinäjoella.