Ensimmäinen puolimaraton

07.09.2014 11:30

Eilen järjestettiin Vaasa maraton 30:s kerta, ja minä olin enimmäinen kerta mukana viivalla. Viime viikonloppuna juoksin elämäni siihen asti pisin kisamatka kun ohjelmassa oli varttimaraton, eilen oli siis tuplamatka eli puolimaraton debyytti. En tiennyt yhtään mitä oli odotettavissa, mutta olin valmis kärsimään eri syistä reilu tunnin kisa-aikana.

 

Ensimmäisenä kertana tällaisella matkalla oli vaikea tietää millä vauhdilla kannatti lähteä liikkeelle, mutta oltiin valmentajan kanssa mitettineet että 3.20/km vauhti olisi mahdollista, eli lähdin heti alusta yksin juoksemaan kellon mukaan/vastaan. Hyvinhan jalat liikkuivat, mutta vatsa alkoi tuntua oudolta jo 5km kohdalla, eli pitkä työpäivä oli luvassa, mutta vähän vatsaongelmia kai kuuluu tällaisille matkoille?! No ei sillä mitään, pystyin kuitenkin juosta ja kun puolimatka oli juostu tuntuivat jalat jälleen hyviltä, mutta huomasin että rata oli muutaman sadan metriä pidempi kuin luvattu, eli oli pakko kiristää vähän että a-luokka tulosta irtoisi (joka oli yksi päivän tavoitteista). Kun jäljellä oli 3km matkaa maaliin olin hyvässä vauhdissa ja vastustajat muutama minuuttia takana, mutta oma kroppani oli kovin vastustaja siinä vaiheessa kun hengityslihakset alkoivat krampata ja ei helpottanut ennen maaliviivan jälkeen. Rankat loppukilometrit oli kyllä, mutta tyytyväisenä ylitin maaliviivan voittajana ajalla 1.11.02 (a-luokka 1.11.30). Kellon mukaisesti matka oli 21.43km, eli keskivauhti 3.19/km ja 21.1km alle 1.10

 

Tulevaisuudessa tulen varmaan juoksemaan lisää puolimaratonia, ja mielellään kovemmassa kisassa missä löytyisi kirittäjiä, mutta onhan hauska juosta kotikentällä voittoon!

 

Tyhjensin voimavarastot aika hyvin juoksun aikana kun en pystynyt edes tehdä loppuverkan sekavan vatsan takia. Jalat tuntuivat muuten yllättävän hyviltä vielä maaliin saapuessa, ja jopa nyt päivä myöhemmin pystyn liikkua ilman minkälaista ongelmia, eli ei ihan mitä olin odottanut. Kesti kuitenkin yli 5 tuntia maalitulon jälkeen ennenkuin pystyin syödä kunnon ruoka. Hyvä kokemus ja hieno elämys.

 

Kiitos kaikille jotka tulivat kannustamaan minua matkan varrella, ja kiitoksia myös teille jotka ovat onnitelleet juoksun jälkeen. Arvostan kaikki tsemppaukset ja onnittelut, niitä antaa lisää motivaatiota ja syvempää tarkoitus juoksuun, keep up the good work!