Harjoitusleiri

27.01.2016 20:18

Leiri lähti käyntiin sopivaan aikaan kun kerkesin kokea -30 astetta pakkasta muutamaksi päiväksi ennen lähtöä, eli nyt on ollut tosi helppo arvostaa kelit täällä vaikka välillä on ollut "vain" 15 astetta ja tuulista. Onneksi pääsin harjoittelemaan lämpimässä kelissä täällä kun suomessa oli vielä tosi kylmää. Nyt on kuulemma ollut vähän miedompi keli, eli sopii pikku hiljaa tulla kotiin käymään. Leirin ensimmäinen viikko meni suunnitelmien mukaisesti, määräpainoitteinen, mutta silti paljon eri vauhteja. Sen lisäksi löysin viikon päätteeksi maastokisan Olhãossa noin 40km leiripaikasta länteen päin, Algarven aluemestaruus maastot missä ylitin maaliviivan toisena tasapaksun kisan jälkeen. Vauhti oli yllättävän kovaa maastossa kun miettii että jalat olivat aika väsyneet pitkän määräjakson lopussa ja kisan lopussa tunsin ettei löytynyt kirivaihetta ja hävisin viimeisella kilometrilla muutama sekuntia voittajalle 7km matkalla.

Poseeraus kisan voittajan, Jorge Varelan kanssa juoksun jälkeen

 

Näin pitkälle kaikki hyvin. Kisan seuraavana päivänä olin aika väsynyt kropassa, ja niin kuuluukin olla kisapäivän jälkeen, mutta tiesin että oli jotain muutakin kun ei energia riittänyt koko pitkälenkille vaan jouduin lyhentämään vaikka hiljaakin juoksin. Vatsa oli jo aamulla ollut aika aktiivinen, ja iltapäivällä jouduin käydä useita kertoja vessaan ja kun ei edes yöllä helpottanut niin ei ollut seuraavana päivänä vaihtoehtona käydä lenkillä enää, nyt oli ainut tehtävä tulla terveeksi taas, ja kun kuumekin nousi yli 39 astetta oli aika helppo pysyä sängyssä eikä miettiä treenejä. Kolme päivää makasin vatsataudissa ennekuin uskalsin käydä ulkona jaloittelemassa, ja seuraavana päivänä uskalsin jo juosta kevyttä. Meidän leiriryhmässä useita ihmisiä sairastuivat melkein yhtä aikaa ja samanlaisilla oireilla, että todennäköisesti on hotellin ruoassa ollut jotain.. Loppuleirin laitan kaikki ruoat itse enkä syö kuin aamiaisen hotellissa.

 

Nyt leiri on loppuvaiheessa jo ja pystyn juosta suunnitelmien mukaisesti, mutta vielä kaipaan rentoutta juoksussa ja se energia mitä mulla niin usein on treeneissä. Huomenna on leirin kovin ratatreeni ohjelmassa kun hallikauden avaus lähestyy. 6.2 on tarkoituksena juosta 3000 Botnia Gamesissa. Ja aikaisin lauantaina aloitan matkani kotiin telviseen Vaasaan.