Kevyt harjoitusviikko

30.10.2013 14:13

Olen harjoitellut noin 4 viikkoa polvivamman jälkeen ja rasitus on ollut 110%, eli nyt on korkea aikaa pitää kevyen harjoitusviikon. Tälle viikolle on suuniteltu 7 juoksuharjoituksia ja jopa lepopäivän. Lepopäiviä aika harvoin löydy kestävyysurheilijoiden harjoitteluohjelmassa (me palautumme kevyellä harjoituksilla), mutta nautin kyllä kuukauden lepopäivästä ihan kunnolla. Tavoite tälle harjoituskaudelle on saada lepopäivien määrä jäädä alle 20 vuoden aikana (verrattuna 50kpl 11-12 ja 79kpl 12-13). Kuukausittain on suunniteltu lepopäivän ohjelmassani, ja joskus matkustamisen vuoksi tai sairauden/loukkantumisen takia on pakko levätä.

 

Viime viikonlopun SFI leiri oli taas kerran inspiroiva ja motivaatioantava. Tunnelma Kuortaneella on aina jotain erikoista kun suomenruotsalaiset yleisurheilijat kokoontuvat yhteisleirille. Harjoitukset eivät ole pelkkä raakaa treeniä, siihen mahtuu sekä naurua että iloa hien ja veren kera. Muista voi oppia paljon uutta, myöskin lajiryhmien rajojen yli. Samalla on hyvä kun vanhemmat urheilijat voivat jakaa kokemuksia nuorimmalle, ja nuorimmatkin uskaltavat kysyä kun on niin hyvä yhteishenki ryhmissä.

 

Viikon aikana on tarkoitus tehdä sekä lihastasapainokartotus että VO2maksimi testi juoksumatolla. Tulee mielenkiintoiseksi verrata viime vuoden tuloksiin ja katsoa vähän missä seison ennen talvea.