Kohti hallikautta

20.01.2014 17:07

Talven reilu viiden viikon ulkomaanleiri portugalin etelärannikolla alkaa olla loppuvaiheessa, ja voin hyvällä tuulella kertoa hyvästä leiristä.

 

Vuonna 2014 otettiin vastaan hienoilla ilotulituksilla viileässä talvisateessa.

 

Leiri on, niin kuin aikaisemmin jo osoitin, ollut tosi onnistunut. Alussa painopiste oli määrän puolella, ja viiden päivän kevyen jakson jälkeen alkoi leirin toinen puoli missä ollaan lisätty vauhtia treeneihin. Vuoden ensimmäisellä viikonlopulla tuli jo tehty kisavuoden 2014 ensimmäinen startti kun juostiin katujuoksun Farossa. 7350m pituinen rata ajalla 22.55 on kohtuulinen hyvä tulos millä voin olla tyytyväinen kun vielä mietitään että pitkä leiri oli jo takana. Kisan perusteella huomataan että kehitys jatkuu oikeaan suuntaan, ja hyvällä tahdilla.

 

 

Katujuoksun jälkeen ratatreeniä alkoivat löytyä harjoitusohjelmassa niin kuin suunniteltu. Tammikuussa on jo korkea aika löydä hyväntuntuisen ja rentoisen juoksutunteen ja tottua jalat piikkareilla uudestaan hallikautta varten. Nyt kun leiristä on enää puolitoista päivää jäljellä voin totea että ratatreeneistä saatiin mitä heattiin, ja odotan ensimmäiset startit positiivisella mielellä. Ensimmäiset kisat tule olemaan 1500m Tampereella 28.1 ja 3000m Mustasaaressa Botnia Gamesilla 1.2

 

Pari treenistä voin vielä nauttia portugalin lämmössa ennen kuin on aika lähteä kohti suomen talvi ja pakkasasteita.