Lätt träningsvecka

30.10.2013 13:54

Efter 4 veckors träning med hög belastning är det nu dags för en lätt träningsvecka med endast 7 löppass och dessutom en vilodag. Vilodagar är sällsynta i en uthållighetsidrottares träningsprogram och kanske rentav onödiga (uthållighetsidrottare återhämtar sig genom lätta träningsdagar), men ändå ser jag nog till att njuta av den en vilodagen i månaden som är medvetet inplanerad. Utöver denna tillkommer under året av rent praktiska skäl vilodagar genom t.ex. hela resedagar och ibland pga sjukdom/skada. Förhoppningsvis skall jag under träningsåret 2013-2014 hålla vilodagarna under 20 (jämför 50st 11-12, 79st 12-13)

 

Helgens SFI läger var återigen en inspirationskälla och en motivationsboost av hög kvalitet. Gemenskapen bland de finlandssvenska friidrottarna på lägren i Kuortane är svår att beskriva och toppa, där blandas träning med skratt, glädje och svett. Dessutom kan man lära sig mycket av andra idrottare, även över grengränserna och samtidigt inspirera andra och dela med sig av erfarenheter åt yngre idrottare.

 

Under den lätta träningsveckan passar jag på att besikta kroppen med muskelbalanstest på torsdag samt VO2max test på löpmatta på lördag. Det skall bli intressant att jämföra med förra höstens resultat och se var jag står inför vintern.