Leiriraportti

05.12.2013 20:06

Lentokoneessa kotimatkalla löytyy paljon aika onnistuneen leirin yhteenvetoon. Kaksi viikkoa meni aika nopeasti, mutta kun harjoituspäiväkirjasta katsotaan nähdään että on tullut tehty aika paljon töitä leirillä. Vaikka painopiste leirillä on ollut määrällä laatukin on ollut korkealla tasolla, hienoa leirielämällä on se että aika aina löytyy tukiharjoitteluunkin, jotain mikä usein suomessa (ainakin minulle) kärsii eniten jos on liikaa tekemistä harjoittelun ohessa.


Torrevieja oli uusi leiripaikka minulle ja olen leiristä kerännyt monta uusia elämyksiä, sekä urheilun että "siviilielämän" puolella. Kun mietin espanjasta tulee heti mieleen aurinko ja lämpöä, mutta kyllähän niilläkin on talvi vaikka ei sataa lunta. 10-15 astetta ei tunnu kovin lämpimältä, mutta riittävästi että voidaan juosta shortseilla ja kun verrataan suomen talveen ei tarvi kauan miettiä kannattaako lähteä ulkomaille vai ei.
 

8 urheilijat samassa kämpässä leirillä toi vähän skeptisismia ennen leirin, mutta loppuen lopuksi kaikki sujui yllättävän hyvin, ruuat tuli tehty, kaikki mahtui sekä istumaan ruokapöydän vieressä että nukkumaan omassa sängyssä ja ei mitään suurempia tappaluita (mistä minä tiedän). Lyhyesti sanottu oli vaan hyvää leiriporukka.


Lopuksi lyhyen yhteenveto leiristä numeroilla:
1 asunto
4 kieliä
8 urheilijat
14 leiripäivät
24 harjoituskertoja
132 tuntia yöunta
342 juoksukilometrit


Jo 9 päivän päästä on seuraava lentomatka, sitten kohti tutut juoksupolut Monte Gordossa, Portugali. Toivotaan että talvileiri onnistuu yhtä hyvää kuin nämä viikot espanjassa. Portugalissa tulee olemaan paljon enemmän suomalaisia kestävyysjuoksijoita, eli tuskin sielläkään tulee tylsäksi vaikka kyseestä on yli kuukauden pituinen leiri.