Maantiekisat

20.04.2015 12:55
Kevään treenit ovat sujuneet oikein hyvin, ja varsinkin helmikuun jälkeen kun on ollut vähemmän kouluhommia.
Reilu kuukausi sitten avasin kisakauden maantiellä Tukholmassa, missä juoksin 11.2km mittainen maantiekisa ja sen jälkeen harjoittelun painopiste on ollut selkeästi juoksumäärällä. 
 
 
Viime viikonloppuna (11.4) juoksin uran ensimmäinen virallinen maantiekymppi Pietarsaaressa missä voitin ajalla 31.44. Innostuin ehkä vähän liikaa kun tuntui hyvältä ja lähdin rohkeasti liikkeelle 3.00 kilsavauhdilla pari ensimmäiset kilometrit. Puolen matkan jälkeen kellossa luki 15.26, mutta paluumatkalla odotti hieman vastatuulta ja lihasväsymystä. Hyvää kokemusta oli kuitenkin.

Lauantaina 18.4 odotti yksi kovimmista haasteista urallani tähän asti kun lähdin mukaan SM maantiejuoksukisaan Siuntiossa vaikka matka olikin niin pitkä kuin puolimaraton. Viime viikon yli-innostusta mielessä lähdin eri taktiikalla liikkeelle Siuntiossa, päätin seurata kelloa ensimmäinen puoli ja vasta sen jälkeen lähteä taistelemaan sijoista ja kiihtyä koko loppumatkan mahdollisimman paljon ja taktiikkani toiminut parempaa kuin mitä olin toivonut!
Lopputuloksen tyydyttää oikein paljon, kun alla oli 3 kovaa harjoitusviikkoa ja askel kuitenkin tuntui näin kevyeltä niin ei voi muuta kuin olla tyytyväinen neljännes sijaan, vaikka monesti on harmittava sija. Tällä kertaa oli voitettu 4:s sija! Kisassa oli mukana monta kovia nimiä, ja suurin osa jäi kuitenkin taakse, eli oikein hyvä kuitti talven ja kevään treeneistä kun vielä syksyn ennätys tuli parannettu reilu puolitoista minuuttia. (1.09.28)
 
Nyt pidetään kevyt harjoitusviikko niin että kroppa palautuu kunnolla ja seuraavaksi otetaan maastokauden haasteet vastaan.