New Balance - Fresh Foam Zante

27.02.2015 20:24

Kun joulukuun puolivälissä sain kuulla päässeeni testijuoksijaksi uudelle kenkämallille New Balance Fresh Foam Zante, joka oli jo matkalla postissa, tuntui kuin olisin saanut etukäteisen joululahjan. Ilahduin tiedosta ja jo seuraavana päivänä matkalla hallitreeniin sain hakea kengät matkahuollosta. Siten sain ensimmäisen tuntuman kengistä Botniahallin mondoradalla.

 

Laatikon avattuani ensimmäisenä pisti silmään kenkien tyylikäs ja upea ulkonäkö. Vedettyäni kengät jalkaan huomasin myös kuinka kevyet ne olivat. Tällaisen ensivaikutelman jälkeen odotukset kenkien suhteen olivat aika korkeat ja halusin vain päästä juoksemaan.

Vaikka olin todella innoissani päästessäni kokeilemaan uusia kenkiä, niin täytyy myöntää, että olin vähän skeptinen lähtiessäni vetämään 12 kilometrin vauhtikestävyystreeniä ensimmäisenä treeninä uusille, kevyille kengille.

Lähdin kuitenkin liikkeelle, ja en tiedä, johtuiko se omasta innostuksestani vai oliko se kenkien ansiota, että meno tuntui heti alusta tosi kevyeltä ja vauhti oli reilusti suunniteltua kovempaa. Hyvä kulku jatkui läpi koko treenin ja puolivälin paikkeilla sain jarrutettua sen verran, että juoksin kovemman osan treenistä aikataulun mukaan (tai no, en ihan, muttei ainakaan paljoa liian kovaa). Monesti ensimmäiset treenit uudella kenkämallilla tuntuvat jaloissa ja/tai jalkapohjissa, mutta yllättäen tällä kertaa ei tuntunut yhtään jalkapohjissa. Ainoa kipeytynyt paikka olivat pohkeet, mutta en usko että niiden ärtymistä olisi pystynyt välttämään millään kenkämallilla. Syyllisenä olivat todennäköisesti kova rata ja itse treeni.

 

Joululomalla käytin kenkiä innokkaasti monentyyppisissä treeneissä; juoksin palauttavia peruskuntolenkkejä, lyhyitä ja pitkiä ratavetoja, vauhtikestävyystreenejä sekä hallissa, että lumella ja jopa pitkiä lenkkejä. Salille ja jopa kauppareissuille vedin nämä mukavantuntuiset kengät jalkaan. Pitkälenkki on ainoa treenimuoto, jossa en käyttäisi niitä uudestaan. Syynä tähän on se, että minulla on tarvetta pronaatiotukeen ja siksi käytän pitkällä mieluummin NB1260 (tai tukevaa vauhtikenkää NB1500).

 

Zantet pääsivät tammikuun puolella kokemaan Portugalin asfalttia ja hiekkatietä. Kuvassa näkyy Espanja taustalla.

Kenkien pohja antaa hyvin pitoa (kuivalla) asfaltilla. Kovassa vauhdissa saattaa olla märällä asfaltilla liukasta. Sitä en tosin ole päässyt vielä kokeilemaan.

 

Olen jälleen kiitollinen päästessäni kokeilemaan näitä kenkiä. Tulen ehdottomasti käyttämään useita pareja Fresh Foam Zanteja ja suosittelen niitä lämpimästi kaikille, jotka haluavat kevyen ja monipuolisen kengän. Suomessa Zantet tulevat myyntiin ensi viikolla, 6.3, eli olkaa nopeita ja hankkikaa oma parinne, jotta pääsette nauttimaan urheilusta entistä enemmän! :)