Ratakausi korkattu

01.06.2014 12:44

Vihdoinkin pitkään odotettu kesäkausi on alkanut, mutta valitettavasti ei toivotulla tavalla. Ei sillein että olisin huolestunut koko kaudesta, mutta jalat eivät ole palautuneet ratatreeneistä niin kuin pitäisi. Saattaa olla vähän allergioitten takia, mutta luulisin että suurin syy on se että varsinkin pohkeet eivät ole vielä tottuneet vetoihin piikkareilla ja ovat olleet jumissa jatkuvasti alkukaudella ja vaikuttanut huonosti ensimmäisille strarteille.

 

Ekana starttiina toiminut tänä vuonna Kotkan tähtikisat 24.5 missä ohjelmassa oli 3000m estejuoksu. Tuloksen (9.23,86 KKK) ei millään tyydytä vaikka olikin melkein 10s parempi avaus kuin ennen kun tiedän kuntoni oleva paljon parempaa. Mutta tällä hetkellä jalat ei vaan toimivat ja kun vielä takapäässä viime kauden estetörmäys häiritse niin pitää myöntää että hieman pelotti kuivaesteet ja hyppäsin (luit oikein, en edes juossut esteiden yli) tarpeettoman korkealta esteitä. Toivottavasti muutamat estekisat ja vähän harjoittelun jälkeen alkaa sujua parempaa tekniikan puolella, koska tällä hetkellä nolottaa sanovani itse estejuoksijaksi.

 

Helatorstaina oli toinen startti, Orimattilan tähtikisoissa 5000m juoksu. Tulihan kuitenkin PB ja ensimmäinen 15min alitus, mutta ei vieläkään ollut millään sellainen tunne jaloissa että olisi mitään järki juosta kisaa. 14.57,73 juostuna tällaisilla jaloilla on kuitenkin lupaava kesää ajatellen. 

 

Olen nyt päättänyt pitämään pari viikon taukoa kisoista ja seuraava startti on näköjään Lahden eliittikisat 15.6. Tästä tulee vielä todella hyvää kesää!