SM Viestit

10.07.2014 13:13

Yksi kesän hauskimmista kisat, SM viestit järjestettiin tänä vuonna Lahdessa kesän tähän mennessä kuumimpien päivien aikana. Yleisurheilijoille oli juhlapäivät vaikka mitä joukkue tai seura kannustettiin. IK Falkenilla oli tänä vuonna monta joukkueita mukana, mutta monet juoksijoista eivät olleet juosseet kysyiset matkat, ja useita eivät olleet edes kilpailleet radalla ollenkaan tänä vuonna, eli kysymysmerkkejä kyllä löytyi meidän puolesta ihan tarpeeksi ennen kisat. Näin jälkikäteen voidaan sanoa että pärjäsimme hyvin.

 

Omalta osalta oli debyytti Falkenin ensimmäisessä joukkueessa miesten 4x800m viestissä mistä irtosi tänä vuonna hopeamitali, ja vaikka hävisimme kullan 0,003s erolla järjestettävälle seuralle oli kyllä vahva suoritus meidän joukkueesta. Oma osuusaika 1.54,0 tyydyttää (PB 1.57,81) ja vahvistaa sitä mitä treenit ovat osoittaneet ja mitä juoksutunne on kertonut oleva tulossa. 

Maalikameran kuva 4x800m viestin lopputaistelusta, pienestä oli kiinni

 

4x1500m viesti tarjosi sunnuntaina hellekelin lisäksi vielä kovemmat vastustajat ja reilu 16 minuutin taistelun jälkeen jouduttiin hyväksymään että kolme muita joukkueita olivat meitä parempaa tänä vuonna, ja meille jaettiin sitä harmillinen neljäs sija. Ensi vuonna meidän pitää olla valmiita taistelemaan mestaruudesta ihan kunnolla kun SM viestit järjestetään Seinäjoella. Oma juoksu tässä viestissä voidaan kategorisoida "yrittämättä ei onnistu" kun avauskierrokselle käytin vain 58s yrittämässä päästä karkuun muista joukkueista heti alussa, mutta tällä kertaa jouduin osuuden loppuvaiheessa katsomaan kun sekä lahden että joensuun edustajat antoivat kapulan eteenpäin ennen minua. Osuusaika noin 3.57.

 

Kokemusta tuli ainakin lisää, ja nyt on viime viikonloppu analysoitu ja katse käännetty tuleviin kisoihin, lähinnä 3000m estejuoksu Kuortaneen eliittikisoissa missä toivon saavani estetekniikka kuntoon.