Vihdoinkin kotona

11.01.2015 19:50

Ja vihdoinkin oli taas aikaa lähteä leirille, tuntuu melkein siltä että olisin ollut viimeiset 9 kk matkalla suomessa ja nyt vihdoinkin tulisin takaisin kotiin. Nyt kun on ollut muutamat viikot aika vaikeat kelit suomessa ja välillä kovaa pakkastakin niin tuntuu vain vielä paremmin nyt päästä takaisin tuttuihin juoksupulkuihin Portugalin etelärannikolla.

 
Saapuin siis viime yönä tänne Vila Real de Santo Antonioon ja olen tänään perinteiden mukaan juossut sunnuntaihin kuuluva pitkälenkkiä aurinkoisessa kelissä ja hoitanut kaikki asiat kuntoon mitä tarvitsen leirin onnistumiseksi. Koulu ja opinnot tulen keväällä hoitamaan suurin osa etäopiskeluina eli olisi tärkeä saada hyvät rutiinit heti pystyyn että opiskelut etenisi sopivalla tahdilla heti alusta. (Olen jo opiskellut n. 6h sen jälkeen kun lento lähti Helsingistä eilen ;) *ylpeä*) Leirillä on yleensä helpommin saada uudet rutiinit rakennettu ja tämän leirin tavoitteisiin kuuluu mm. saadaakseni sopivan rutiinin kaikkiin tukiharjoitteluun joka kiirellisen syksyn aikana jaksoittain kärsinyt pahasti.
 
Vasen jalkaterä on viimeisien viikkojen aikana ollut vähän kipeä, ei vielä ainakaan ole häirinnyt juoksua, mutta joissain koordinaatioliikkeissä ja aitradrilleissä. Sekä lääkärit että fysioterapeutit ovat sitä mieltä että voin jatkaa juoksua ihan normaalisti, mutta olisi silti tärkeä saada sitä kuntoon ennen hallikautta, joka muuten suunnitelmien mukaan avaan 4.2 3000m matkalla Botnia Gamesilla.
 
Kontrastina kiirelliseen syksyyn leireilen nyt täällä ihan yksin alussa kun SUL päätti lähteä Torreviejaan(mistä en pidä lähelläkään yhtä paljon kuin tämä leiripaikkana) Espanjassa tänä vuonna. Leirin toisella osalla saan kuitenkin harjoitusseuraa estejuoksija Joonas Harjamäeltä ja toivottavasti saadaan tehtyä jopa estetreeniä yhdessä jos vain jalka sallii.
 
Leirin aikana pitäisin ehtiä päivittää tilannetta vähän.
Nautin kunnolla olla täällä. Tästä tulee hyvää.